Εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα με τουλάχιστον 48 νεκρούς και 280 τραυματίες

Αιματηρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς σε δύο εκκλησίες στο Κολόμπο.

Τουλάχιστον 48 είναι οι νεκροί ενώ 280 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες στο Κολόμπο, εν μέσω της λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα για τους καθολικούς.

Υπάρχουν αναφορές και για εκρήξεις σε ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές περιοχές της Σρι Λάνκα.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 6 εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, και περιοχές κοντά σ’ αυτή, κατά τον πρώτο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της χώρας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.

«Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν εισαχθεί και βρίσκονται καθ’ οδόν και άλλοι», δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο.

Μια από τις εκκλησίες οι οποίες επλήγησαν βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

 

 

Σχετικά Νέα