Εκπαιδευτικοί: Σε 24ωρη απεργία σήμερα – Συγκεντρώσεις στα Προπύλαια και στο Εφετείο

Απεργία 24 ωρών πραγματοποιούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές σε όλα τα σχολεία της χώρας αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών .

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στις 11:30 πορεία προς τη Βουλή. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση έξω από το Εφετείο της Αθήνας την ώρα που θα εκδικάζεται η παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας ώστε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία τους.

Στις πορείες το Συντονιστικό Οργάνου μαθητών έχει ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος και μαθητές.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.

Αγωνιστικό κάλεσμα «σε όλους τους συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με γονείς και μαθητές, να γεμίσουν τους δρόμους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν» απευθύνει η ΔΟΕ καταγγέλλοντας ότι «σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή».

«Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης» δηλώνει από την πλευρά της η ΟΛΜΕ.

Έξω από το Εφετείο
Με απεργία και διαδήλωση στο Εφετείο της Αθήνας την Δευτέρα στις 11:30 πμ απαντούν οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ στην παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Δικαιοσύνη σχετικά με την απεργία αποχή για την αξιολόγηση. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:30πμ, στο Εφετείo Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα