

Την κλοπή διαπίστωσε σήμερα το πρωί ένας τους τρεις ιδρυτές του όταν έφτασε στο βιβλιοπωλείο. Υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι.
«Τα πήραν – ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία (…) Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει…» τόνισε ο Ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.
Όπως λέει ο ίδιος εδώ και 5 χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Ωστόσο λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών το εγχείρημα δεν έχει επιτευχθεί.
Σχετικά Νέα
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.
Λάρισα: Νεαρός σκότωσε την μητέρα του μέσα στο σπίτι τους
Την 52χρονη μητέρα του σκότωσε ένας 21χρονος μέσα στο σπίτι του στην Λάρισα. Περίοικοι.
Υπ.Υγείας: Παρέλαβε αεροσκάφοs από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΕΚΑΒ
Το αεροσκάφους τύπου Beechcraft King Air 360C, είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),.
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.