Εκδήλωση μνήμης στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας για τον ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, διοργανώθηκε εκδήλωση μνήμης με θέμα “Ο Πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ο αντίκτυπός του στις Ελληνο-Ουκρανικές Κοινότητες”, ενώ προβλήθηκε αντίστοιχο βίντεο με συγκλονιστικές αναφορές και εικόνες από τον πόλεμο στις ελληνο-ουκρανικές κοινότητες του νοτίου τμήματος της χώρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δήμο Αθηναίων, τις πρεσβείες του Καναδά, της Σουηδίας και της Ουκρανίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαικής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ένα χρόνο μετά οι Ουκρανοί προασπίζονται όλους εμάς, δεδομένου ότι μας διέπουν κοινές αξίες για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Αναφερόμενος στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Ουκρανία, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι πάντα θα έχει έντονα στο μυαλό του τις εικόνες του Κιέβου και ανέφερε πώς όλος ο κόσμος έμεινε άφωνος μπροστά στο θάρρος και το κουράγιο των Ουκρανών.

“Το μήνυμα για ενότητα και ειρήνη δεν ξεφτίζει με την πάροδο του χρόνου”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, για να προσθέσει λέγοντας ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη στον λαό της Ουκρανίας, και πως ο ίδιος είναι περήφανος για την βοήθειά που παρέχει η χώρα μας.

Η πρέσβειρα του Καναδά στην Αθήνα, Anna-Karine Asselin σημείωσε ότι οι Καναδοί εκφράζουν τον έντονο αποτροπιασμό τους για τις ομότητες και τα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί στην Ουκρανία, ενώ ο Καναδάς υποστηρίζει και θα εξακολουθεί να υποστηρίζει την πληγείσα χώρα με οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο πρέσβης της Σουηδίας στην Αθήνα, Johan Borgstam, σημείωσε με έμφαση πως ο λαός της Ουκρανίας απέδειξε με το θάρρος του, πόσο λάθος έκανε ο Πούτιν όταν επέλεξε να κάνει αυτό τον πόλεμο και αναφερόμενος στο βίντεο που προβλήθηκε, τόνισε ότι το δράμα που συντελέστηκε πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό.

“Αύριο έχουμε μια ιδιαίτερα θλιβερή επέτειο”, είπε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko και πρόσθεσε ότι ό ένας χρόνος που πέρασε, αποδεικνύει πως ο ουκρανικός λαός αντιστέκεται. Ο κ. Shutenko αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μαρτυρική Μαριούπολη και στους ισχυρούς δεσμούς που πάντα ένωναν τους Έλληνες με τους Ουκρανούς.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε ενωμένοι και να επικρατήσουμε”, κατέληξε ο Ουκρανός πρέσβης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα