Εκατό ημέρες διαδηλώσεων κλονίζουν την κυβέρνηση Τραμπ

Νέες διαμαρτυρίες ξέσπασαν κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στο Πόρτλαντ και στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης. Ο διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για τις νέες επιθέσεις αστυνομικών κατά Αφροαμερικανών και συνεχίζουν πιέζοντας διαρκώς την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τραμπ που προσπαθεί να στρίψει όσο πιο δεξιά μπορεί για να συσπειρώσει τον σκληρό “λευκό” πυρήνα των ψηφοφόρων.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας πολλαπλές συλλήψεις καθώς η πόλη του Όρεγκον συμπληρώνει σε λίγο 100 ημέρες διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

“Ναι, πραγματοποιήσαμε πολλαπλές συλλήψεις απόψε”, δήλωσε στο Reuters με ανακοίνωσή του που εστάλη μέσω email ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πόρτλαντ. Προηγουμένως η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει “παράνομη” μια συνάθροιση.

“Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν στοχευμένες συλλήψεις όσων δεν υπακούουν σε αυτή την εντολή. Η συγκέντρωση στην οδό Ν. Λόμπαρντ και στην λεωφόρο Ν.Κάμπελ χαρακτηρίστηκε παράνομη συνάθροιση”, ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία στο Twitter.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο με το οποίο απειλεί να αναστείλει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις πόλεις όπου επικρατεί η «ανομία», ανάμεσά τους το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

«Η κυβέρνησή μου δεν θα επιτρέψει τα δολάρια των φορολογουμένων να χρηματοδοτούν πόλεις που αφήνονται να μετατραπούν σε ζώνες ανομίας», αναφέρει το κείμενο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα