Εισηγήσεις για κάλπες… χθες. Tα υπέρ και τα κατά

Όσες φορές και αν έχουν ερωτηθεί τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον χρόνο των εκλογών έχουν απαντήσει ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της 4ετίας. Μέχρι τότε όμως ο πολιτικός χρόνος θεωρείται πολύς. Ειδικά με το κλίμα έντασης να μην λέει να κοπάσει.

«Πολλές φορές όσο καλές προθέσεις και επιμονή να έχει κάποιος η απόσταση μέχρι τον χρόνο που επιθυμεί να γίνουν οι εκλογές μπορεί να συρρικνωθεί δραματικά», έλεγε κομματικό στέλεχος με πολλά χρόνια εμπειρίας και πολλές εκλογικές μάχες στην πλάτη του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Η τοξικότητα μπορεί να δράσει ιδιαίτερα ανασταλτικά ως προς την κυβερνησιμότητα και αν το παραγνωρίσει κανείς μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Στα παραπάνω βασίζονται και οι εισηγήσεις πολλών στο επιτελείο του πρωθυπουργού οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το δημοσκοπικό προβάδισμα που έχει ακόμα η κυβέρνηση αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και τώρα είναι το δυνατό χαρτί της παράταξης και υπερτερεί των αντιπάλων του.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι μπορεί το θέμα των παρακολουθήσεων να μην φθείρει την κυβέρνηση και η μεγαλύτερη αγωνία των πολιτών να είναι η ακρίβεια αλλά η τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θολώνει τα νερά και δημιουργεί σύγχιση στο εκλογικό σώμα. Ειδικά όσον αφορά στους αναποφάσιστους που θεωρούνται ένα μη αμελητέο ποσοστό, το κλίμα τοξικότητας κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να λειτουργήσει.

Μια απόφαση για εκλογές π.χ. τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο δεν θα ξένιζε κανέναν, είτε είναι ψηφοφόρος της ΝΔ, είτε δεν είναι, λένε επίσης όσοι εισηγούνται πρόωρες κάλπες στον πρωθυπουργό και μάλιστα στα επιχειρήματά τους προτάσσουν το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες έχουν διαπιστώσει στην πράξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δρα καιροσκοπικά. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος, θα μπορούσε να έχει προκηρύξει εκλογές ακόμα και όταν η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν διψήφια αλλά δεν το έπραξε προκειμένου να ολοκληρώσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα αλλά και να μην αφήσει την χώρα ακυβέρνητη σε κρίσιμες περιόδους για την χώρα.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός φαίνεται να εκτιμά ότι αν τελικά ο χειμώνας κυλήσει σχετικά ομαλά και η ενεργειακή κρίση αντιμετωπιστεί με όλα τα όπλα που έχει στην φαρέτρα της η κυβέρνηση, οι πολίτες θα δουν στην πράξη την ζωή τους να βελτιώνεται μέσα από τα μόνιμα μέτρα που ανακοίνωσε ο ίδιος στην ΔΕΘ και δεν είναι άλλα από τις αυξήσεις στις συντάξεις, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους αλλά και την τρίτη αύξηση στον κατώτατο μισθό τον Μάιο του 2023. Και παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιος ότι το θέμα των παρακολουθήσεων θα αρχίσει να φθίνει καθώς μέχρι στιγμής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά την εκστρατεία πειθούς της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός είναι ο εγκέφαλος ενός σκανδάλου έχει μείνει στις ενδείξεις και όχι στις αποδείξεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα