Εγκρίθηκε δάνειο 100 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ προς την Cosco

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ προς την Cosco για την χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος, που «τρέχει» για το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», με τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτηθεί η πρώτη φάση της επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας, του νέου τερματικού σταθμού υποδοχής επισκεπτών του επιβατικού λιμένα, του σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων και της νέας περιοχής logistics στον χώρο του πρώην ΟΔΔΥ.

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες και οι σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη χρηματοδότηση των επενδύσεων στον ΟΛΠ αναμένεται να συμβάλουν και κινεζικές τράπεζες, όπως η Bank of China και η Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), καθώς το επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να αυξηθεί κατά 300 εκατομμύρια ευρώ όταν εγκριθεί και η κατασκευή του τέταρτου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων.

Η Cosco έχει εξασφαλίσει πλέον το 40% των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των συνολικών επενδύσεων ύψους 612 εκατ. ευρώ.

 

Σχετικά Νέα