

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Αυστρίας να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατατάξει ως «πράσινες» και βιώσιμες μεταβατικές ενεργειακές πηγές το αέριο και την πυρηνική ενέργεια, ανακοίνωσε η υπουργός Κλιματικής Προστασίας της χώρας, Λεονόρε Γκεβέσλερ.
«Ιδιαίτερα με τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα πράσινου ξεπλύματος των επενδύσεων στην πυρηνική ενέργεια και το ορυκτό αέριο», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γκεβέσλερ. «Η πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο δεν συμβάλλουν στην κλιματική προστασία».
Νωρίτερα σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αρνήθηκε να εμποδίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατατάξει ως φιλικές προς το περιβάλλον τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια.
«Μόλις τεθεί σε ισχύ αυτό το πρόγραμμα πράσινου ξεπλύματος, η Αυστρία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την ήδη έτοιμη προσφυγή της εναντίον του», δήλωσε η υπουργός προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα επιδιώξει να περιλάβει και άλλα κράτη μέλη ως συμμάχους στην προσφυγή της.
Σχετικά Νέα
Σουηδία: Τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν για ένοπλη επίθεση εναντίον της ισραηλινής Elbit Systems
Τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν σήμερα στη Σουηδία με την κατηγορία ότι συμμετείχαν πέρυσι σε ένοπλη.
Σχέδιο ReARM Europe: Η Γερμανία, πρώτη χώρα που υπέβαλε αίτημα για ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής
H Κομισιόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έλαβε επιστολή από τη.
Reuters: Επιστροφή των Ελλήνων εφοπλιστών στη ρωσική αγορά πετρελαίου λόγω υποχώρησης των τιμών κάτω από το ανώτατο όριο της G7
Οι Έλληνες εφοπλιστές επιστρέφουν στην αγορά πετρελαίου των Ουράλς της Ρωσίας, καθώς η τιμή.
Τουρκία: Διαψεύδει ότι έστειλε στο Πακιστάν έξι αεροσκάφη με αμυντικό υλικό
Από την προεδρία της Τουρκίας διαψεύδεται η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας.