ΕΕ: 13 πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη τον Φεβρουάριο

Για να αντιμετωπιστούν οι απειλητικές για τη ζωή επιδημικές εξάρσεις λοιμωδών νόσων και η επακόλουθη κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που πλήττει τον πληθυσμό της Υεμένης, η ΕΕ διοργάνωσε τον Φεβρουάριο 13 πτήσεις για την παροχή ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους.

Οι πτήσεις αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στους ανθρωπιστικούς εταίρους να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού και να στηρίξουν την ετοιμότητα της Υεμένης για πιθανές μελλοντικές επιδημικές εξάρσεις λοιμωδών νόσων, όπως η χολέρα.

Οι πτήσεις κατευθύνονταν κυρίως στα αεροδρόμια του Άντεν και της Σαναά, μεταφέροντας πάνω από 163 τόνους βοήθειας, φαρμάκων, εμβολίων και άλλων ιατρικών ειδών. Η βοήθεια διοχετεύθηκε στην Υεμένη μέσω του Ναϊρόμπι, από την Ευρώπη και από τα αποθέματα βοήθειας της ΕΕ στο Ντουμπάι.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό του λαού της Υεμένης που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, καθώς η συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είναι απειλητική για τις ανθρώπινες ζωές και ασκεί μεγάλη πίεση στην ικανότητα του τοπικού συστήματος υγείας. Ευχαριστώ τους ανθρωπιστικούς εταίρους μας για την αφοσίωσή τους και τον εξαιρετικό συντονισμό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα