

Τη σφοδρή αντίδραση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, για την υπό ψήφιση τροπολογία με την οποία επιχειρείται να “μπλοκαριστεί” το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει “αδιανόητο θεσμικά” τον δημόσιο διάλογο του κ. Τζανερίκου με τον Μάκη Βορίδη, ενώ πρότεινε “να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις”.
Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει ) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη ( άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ ) .
Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.
Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία”.
Σχετικά Νέα
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Κ. Μητσοτάκη για την Ομάδα Αλήθειας κατέθεσε ο Σ. Φάμελλος
Επιμένει στο “σκάνδαλο”, όπως το αποκαλεί, της Ομάδας Αλήθειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης.
Κ. Μητσοτάκης για δημογραφικό: Από τα πιο κρίσιμα προβλήματα της χώρας
Ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το δημογραφικό, σε.