Ε. Αχτσιόγλου: ;Hδη από 1/1/2019 είχε ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός για όλες τις συντάξεις (βίντεο)

Η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε για άλλη μία φορά τα στοιχεία του Γ. Βρούτση για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ενώ διαβεβαίωσε ότι από 1/1/2019 είχε ολοκληρωθεί ο επανυπολογισός για όλες τις συντάξεις

Περίμενα ότι θα κάνει αλλαγές η ΝΔ εις βάρους των εργαζομένων αλλά δεν περίμενα να το κάνει με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τα όσα έχει κατά καιρούς ισχυριστεί.

 

Η Ε. Αχτσιόγλου μιλώντας στον Ant1 υπογράμμισε ότι ήδη από 1/1/2019 είχε ολοκληρωθεί ο επανυπολογισός για όλες τις συντάξεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων λόγω του μη επανυπολογισμού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, όλο το προηγούμενο διάστημα ο Γ. Βρούτσης ισχυριζόταν ότι για ένα μεγάλο πλήθος συντάξεων δεν έγινε επανυπολογισμός, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αγωνία στους συνταξιούχους.

Αναφορικά με την προσωπική διαφορά, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι με βάση τον ασφαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η προσωπική διαφορά διατηρείται εσαεί. «Το επαναλαμβάνω γιατί υπάρχει πάλι μία παραπληρφόρηση ότι τάχα κάποια στιγμή οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις λόγω του δικού μας νόμου. Δεν μπορώ όμως να δεσμευτώ για την κυβέρνηση της ΝΔ…».

Συνεχίζοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι από 1/1/2019 μία σημαντική μερίδα συνταξιούχων, περίπου 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, ξεκίνησαν να βλέπουν μικρές αλλά σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις που θα διατηρηθούν σε βάθος πενταετίας αν δεν αλλάξει κάτι από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η Ε. Αχτσιόγλου διέψευσε για άλλη μία φορά τα στοιχεία του Γ. Βρούτση για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. «Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσα στη Βουλή τέλη Ιουνίου από τα ίδια τα ταμεία, οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000. Άκουσα έκτοτε τον υπουργό να παίζει με τα νούμερα και να δίνει πολύ μεγαλύτερα. Του είπα ευθέως ότι φουσκώνει τα νούμερα» τόνισε. Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό γίνεται είτε γιατί ο Γ. Βρούτσης προεξοφλεί ότι δε θα μπορέσει να τα εκκαθαρίσει οπότε παρουσιάζει έναν πολύ μεγάλο όγκο, είτε επειδή προσπαθεί να μειώσει το έργο που έγινε την προηγούμενη περίοδο.

«Περίμενα ότι θα κάνει αλλαγές η ΝΔ εις βάρους των εργαζομένων, διότι έτσι ήταν η οικονομική και κοινωνική ατζέντα, έχει μία αντίληψη ότι η ανάπτυξη στην οικονομία επέρχεται μέσω της συμπίεσης μισθών, αλλά δεν περίμενα να το κάνει με αυτόν τον τρόπο» υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου και αναφέρθηκε στις δύο τροπολογίες που εν κρυπτώ, όπως είπε, έφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός σχετικά τις εργολαβίες και το βάσιμο λόγο απόλυσης.

Όσον αφορά την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το επιχείρημα του Γ. Βρούτση περί φακελώματος του εργαζόμενου. «Ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου παρά μόνο σε ό,τι αφορά τη δική του επιχείρηση. Είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Εργασίας να υπογραμμίζει μία παράνομη πρακτική για να δικαιολογήσει κατάργηση μέτρου προστασίας των εργαζομένων» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τέλος επανέλαβε ότι είναι μία ρύθμιση που υπάρχει στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, ένα κεκτημένο του ευρωπαϊκού δικαίου. «Το μόνο που έκανε το ελληνικό δίκαιο ήταν να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό. Τα περί μοναδικής πρωτοτυπίας που φέρνει πρόβλημα στους εργαζόμενους είναι εκτός πραγματικότητας» κατέληξε.

 

 

πηγή    avgi.gr

Σχετικά Νέα