

Σοκ προκαλεί η είδηση της δολοφονίας της Ιορδανής δημοσιογράφου του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ανδρών του Ισραηλινού στρατού καθώς κάλυπτε επεισόδια στην Τζενίν, στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Αυτό υποστήριξε το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, όπως και άλλες ανεξάρτητες πηγές.
Τον ισχυρισμό αυτό έρχεται να δειψεύσει νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει το σημείο όπου έπεσε νεκρή η γυναίκα.
Καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Είναι σημαντικό μια ενδελεχής, ανεξάρτητη έρευνα να αποσαφηνίσει όλες τις συνθήκες αυτών των περιστατικών το συντομότερο δυνατό και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι ενώ αυτοί εκτελούν τη δουλειά τους», επισημαίνει ο κ. Στάνο και προσθέτει ότι «πρέπει να υπάρχει διασφάλιση και προστασία ανά πάσα στιγμή για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν καταστάσεις σύγκρουσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αλληλέγγυα με τους δημοσιογράφους και θα συνεχίσει να υποστηρίζει το θεμελιώδες έργο τους, ιδίως κατά την κάλυψη συγκρούσεων. Λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης και τα ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, καταλήγει η ανακοίνωση».
Σχετικά Νέα
Ισχυρή έκρηξη σε γκαράζ λεωφορείων στο Λονδίνο
Τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη μεταφορών στο.
Ιράν: Δολοφονήθηκε συνταγματάρχης των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη
Ένας συνταγματάρχης των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δολοφονήθηκε σήμερα στην ανατολική Τεχεράνη, όπως.
Άγκυρα: Οργή στην Τουρκία για την προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον πρέσβη των ΗΠΑ για να του εκφράσει.
Μπουρλά για ευλογιά των πιθήκων: Δεν ανησυχούμε ότι θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο αυτή τη στιγμή
«Όλα τα ζητήματα υγείας μας απασχολούν. Και φυσικά, είχα την ευκαιρία, από τις πρώτες.