“Δύσκολο” τριήμερο: Επίσκεψη Πάπα, αντιεμβολιαστές, Superleague, Γρηγορόπουλος

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες τρεις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα, συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, οι αναμετρήσεις στο πλαίσιο της Superleague -που εν τέλει δεν αναβλήθηκαν- και η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, τη Δευτέρα, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό.

Το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου 2021 θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφηκα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τριήμερο 4 – 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ, κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία
Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

• στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και

• στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Απαγόρευση συναθροίσεων το Σάββατο
Στο μεταξύ, απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία για το Σάββατο όλες οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του Δικτύου Υγειονομικών στο Πάρκο Ελευθερίας και των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, αναφέρεται:

Με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση από ώρες 06:00 έως 22:00 του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Φειδιππίδου – Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου – δεξιά Ιουλιανού – αριστερά Αριστοτέλους – Σωκράτους – αριστερά Π. Τσαλδάρη – Πλατεία Ομονοίας – δεξιά Αθηνάς – Πλατεία Μοναστηρακίου – ‘Αρεως – Διοσκούρου – Πρυτανεία – Τριπόδων – Σέλλευ – Λυσικράτους – Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ.Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου – Λ. Μεσογείων έως Φειδιππίδου.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στη Χώρα μας της επίσημης επίσκεψης της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Φραγκίσκου και των προγραμματισμένων κινήσεων – επισκέψεων του στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, ήτοι α) συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας (σταθμός Μετρό ”Μέγαρο Μουσικής”) την 16:00 της 4-12-2021 από Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» και β) συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την 17:00 της 4-12-2021 «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Κανονικά οι αγώνες της Superleague
Επιπλέον, κανονικά θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων στο πλαίσιο της Superleague.

Η αστυνομία είχε ζητήσει την αναβολή των αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟ και Ιωνικός – ΠΑΟΚ, που είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την Super League.

13 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Τέλος, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Φοιτητές και μαθητές καθώς και οργανώσεις, συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σε δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι και στις 18:00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα