

2.049 άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας μέσω του νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ για την επιδότηση της απασχόλησης στη Θεσσαλία που ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου, ενώ οι αιτήσεις των επιχειρήσεων συνεχίζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξεκίνησαν 3 νέες δράσεις απασχόλησης της ΔΥΠΑ προϋπολογισμού 109 εκατ. ευρώ για 6.500 ανέργους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας:
- Πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους όλων των ηλικιών και σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η επιχορήγηση καλύπτει το 75% του μισθού και των εισιτηρίων (έως 1.250 ευρώ μηνιαία, 22.500 ευρώ συνολικά) του εργαζόμενου για διάστημα έως 18 μήνες. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ.
- Πρόγραμμα δημιουργίας 1.000 νέων: Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων από 1.000 ανέργους, όλων των ηλικιών με συνολική επιδότηση 14.800 ευρώ ανά επιχείρηση για 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 14,8 εκατ. ευρώ.
- Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 500 νέων ανέργων σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής: Ο Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους 18 έως 30 ετών σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 4,2 εκατ. ευρώ.
Για τις Δημόσιες Προσκλήσεις, που περιγράφουν αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata
Σχετικά Νέα
ΕΣΠΑ: Δύο νέες δράσεις για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Ποιες αφορά
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκήρυξε μέσω του ΕΣΠΑ δύο νέες δράσεις συνολικού ύψους 200.
Τράπεζα της Ελλάδας: “Έκλεισε η ψαλίδα” επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων τον Μάρτιο – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία
“Εκλεισε η ψαλίδα” επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων τον Μάρτιο 2025, σύμφωνα με την Τράπεζα.
Καφετέριες: Αυτό είναι το νέο μοντέλο σέρβις που υιοθετεί ο κλάδος
Οι καφετέριες υιοθετούν μοντέλο σελφ σέρβις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αρκετοί επιχειρηματίες.
ΥΠΕΝ: Στις ΗΠΑ ο Στ. Παπασταύρου – Επαφές με Chevron, ExxonMobil και Cheniere με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες
Για επίσημη επίσκεψη στο Τέξας αναχωρεί αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου,.