

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Ρόδου στην επιβατική τους κίνηση, με αποτέλεσμα να κατατάσσονται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τις καλύτερες αποδόσεις.
Ειδικότερα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2019, σημειώνοντας άνοδο 7,6% εν συγκρίσει με τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.
Σημαντική άνοδο σημείωσε και ο Διεθνής Αερολιμένας «Διαγόρας» Ρόδου, καταγράφοντας ποσοστό 39,3% σε σχέση με το 2019, ενώ ανήλθε στη δεύτερη θέση μεταξύ των αεροδρομίων που υποδέχονται από πέντε μέχρι 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες το χρόνο, σύμφωνα με το euro2day.
Συνολικά, τα αεροδρόμια της Ευρώπης παρουσίασαν αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά +19,1% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα to 2022.
Τα αεροδρόμια της Ισλανδίας (+14,5%), της Κύπρου (+11,9%), της Ελλάδας (+11%) της Πορτογαλίας (+10,7%), της Βουλγαρίας (+8,7%) και της Μάλτας (+8,4%) βρίσκονται στην κορυφή τα καλύτερα αποτελέσματα.
Αντίθετα, οι χώρες της Σλοβενίας (-39,8%), της Γερμανίας (-26,1%), της Σλοβακίας (-25,9%) και της Τσεχικής Δημοκρατίας (-23,7%) παραμένουν μακριά από τον στόχο της πλήρους ανάκαμψης.
Στα αεροδρόμια της υπόλοιπης Ευρώπης, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά +35,3% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2022, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις τους να είναι μόλις -4,1% σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα (Απρίλιος 2019).
Σχετικά Νέα
-
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.