

Οριστικά εκτός φυλακής παραμένει ο μεσίτης που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για τα θανατηφόρα χτυπήματα, που είχε καταφέρει από κοινού με τον κοσμηματοπώλη σε βάρος του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.
Ο Άρειος Πάγος, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόφαση αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, δύο μήνες μετά την κράτηση του με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε καταδικάσει και τον κοσμηματοπώλη στην ίδια ποινή.
Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς, που είχαν επιληφθεί του επεισοδίου στο κέντρο της Αθήνας.
Οι δικαστές τους ΜΟΔ δεν είχαν χορηγήσει αναστολή στον Χορταριά και διέταξε να εκτίσει την ποινή του κατ΄οίκον ο κοσμηματοπώλης λόγω ηλικίας. Ο μεσίτης δύο μήνες μετά, χωρίς καν να έχει καθαρογραφή η απόφαση, προσέφυγε σε Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση του για αναστολή τον Ιούλιο του 2022. Κατά αυτής της αποφάσεως ασκήθηκε αναίρεση από την εισαγγελία τοτ Αρείου Πάγου η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή.
Σε ανάρτηση της η Αννυ Παπαρούσσου, μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, αναφέρει : «Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξη αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοί, κανείς στην φυλακή. Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.