Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή δεν ήθελε να μείνει με τον Τζιόρτζι»

Για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ύστερα από τέσσερις μήνες κράτησης κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο QatarGate, μίλησε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Ο δικηγόρος τόνισε πως όταν κάποιος διαβεί το κατώφλι των φυλακών, είναι ένα τραγικό βίωμα:

«Ειδικά για μία γυναίκα που αναγκάζεται να αποχωριστεί το παιδί της. Και να θυμίσω πως δέχτηκε και βασανιστήρια στη φυλακή. Και τώρα βγαίνει με το κεφάλι ψηλά γιατί όλοι της έλεγαν να καταθέσει. Ήμουν ο μόνος που την ρώτησα εάν διέπραξε το αδίκημα και όταν μου είπε όχι, της είπα πως θα ήταν ανήθικο να δεχτεί με οποιοιδήποτε αντάλλαγμα. Και έτσι, είναι η μόνη που αποφυλακίστηκε χωρίς να ομολογήσει ενοχή.

Φίλοι της, δικηγόροι, της έλεγαν πως θα κάτσει τουλάχιστον 5 χρόνια στη φυλακή εάν δεν ομολογήσει γιατί στο Βέλγιο κυριαρχεί το ‘’σύστημα των ομολογιών’’».

Σχετικά με τη νέα καθημερινότητα της Εύας Καϊλή και τον λόγο που δεν μένει μαζί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε:

«Ήταν επιλογή της κ. Καϊλή το εάν θα μείνει με τον κ. Τζόρτζι. Την ρώτησα και μου είπε πως θέλει για ένα χρονικό διάστημα να μείνε μόνη με την κόρη της. Να σας αποκαλύψω και κάτι. Πριν εκδοθεί η διάταξη του ανακριτή που δόθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, εμείς το γνωρίζαμε από την Τρίτη και τέθηκε το ερώτημα στην κ. Καϊλή για το ένα θέλει να μείνει με τον κ. Τζόρτζι.

Για το εάν τη στήριξε ή όχι, αυτό που έχω να πω, είναι πως δεν την στήριξε καθόλου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα