ΔΙΜΕΑ: Δύο συλλήψεις και κατάσχεση 3.283 προϊόντων “μαϊμού” σε ελέγχους στην Πάτρα

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει ότι την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, στελέχη της Υπηρεσίας και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, διενέργησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων.

Λόγω της φύσεως των ερευνών, την ΔΙΜΕΑ και την ΕΛΑΣ συνέδραμαν και 2 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.283 τεμάχια απομιμητικών ειδών αθλητικής ένδυσης, ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης, κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα για τα οποία άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1Ζ, του άρθρου 10 του Ν.4712/20 (Α’146).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα