Διαβατά: Κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» – Διέφυγαν δύο άτομα

Ανησυχία επικρατεί στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών των Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Αναζητούνται δύο διαμένοντες που διέφυγαν κρυφά.

Αδιευκρίνιστος μέχρι τώρα αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, έχει εντοπιστεί σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, στο πρώην Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στο οποίο φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες.

Η δομή η οποία βρίσκεται σε καραντίνα, φυλάσσεται διαρκώς από αστυνομικούς, υπό τον φόβο να βγει κάποιο ύποπτο κρούσμα εκτός, διασπείροντας τον κορωνοϊό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, σχετικά με το πόσα κρούσματα υπάρχουν ακριβώς και για το αν έχουν γίνει μαζικά τεστ, ώστε να περιοριστούν τα θετικά και να μην υπάρχει διασπορά.

Ωστόσο δύο από τους διαμένοντες στο «Αναγνωστοπούλου» κατάφεραν να διαφύγουν σήμερα από τη δομή, με αποτέλεσμα η αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που τα δύο άτομα εγκατέλειψαν τη δομή, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχει φόβος μεταξύ των διαμενόντων, μήπως νοσήσουν από τον ιό.

Η ενημέρωση πάντως για το τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις πύλες του πρώην στρατοπέδου, γίνεται με το «σταγονόμετρο», καθώς ο διοικητής της δομής, με τον οποίο επικοινώνησε το GRTimes.gr, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, παρά μόνο ότι τηρούνται κατά γράμμα τα σχετικά πρωτόκολλα, παραπέμποντας για τα περεταίρω στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Ξέρω ότι έχει κρούσματα και ισχύει απαγόρευση μετακίνησης» επισήμανε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο GRTimes, αναφέροντας ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι γίνεται μέσα στη δομή. Ο ίδιος ζήτησε μόνο «να τηρούνται τα μέτρα που ισχύουν και να μην παραβιάζονται».

Με δεδομένο ότι υπάρχουν ενεργά κρούσματα εντός της δομής, δημιουργείται θέμα για τον τρόπο φύλαξης της. Από τη μια μπορεί να ισχύει η καραντίνα, από την άλλη, τι θα γίνει σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάποια μαζική έξοδος ατόμων, όπως είχε γίνει παλαιότερα; Με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν οι αστυνομικοί, χωρίς να έρθουν σε επαφή με τυχόν ύποπτα κρούσματα;

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θoδωρής Τσαϊρίδης, εδώ και αρκετές ημέρες, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, έχουν τοποθετηθεί περιπολικά έξω από τη δομή, για να ελέγχουν την έξοδο των ατόμων 24 ώρες το 24ωρο. Ο ίδιος χαρακτηρίζει παράλογο, το ενδεχόμενο να κληθούν συνάδελφοι του να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μαζικής «εξόδου» με τέτοιες συνθήκες, καθώς αυτό θα σήμανε πως θα έπρεπε να έρθουν σε επαφή με τυχόν ύποπτα κρούσματα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στη δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε το 2016, αν και έχουν δημιουργηθεί πολλές υποδομές, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί διαμένοντες που κατοικούν σε σκηνές, κάτω από συνθήκες υγιεινής που μόνο ιδανικές δεν είναι, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα