Διαδηλώσεις και ταραχές στην Ιταλία για τη διαχείριση της πανδημίας

Συγκρούσεις σε αντικυβερνητική διαδήλωση ακροδεξιών και χούλιγκαν στη Ρώμη – Καλούν την κυβέρνηση Κόντε να παραιτηθεί, «βολές» και κατά των δημοσιογράφων

Πολεμική ζώνη θύμιζε το κέντρο της Ρώμης το Σάββατο (06//06), όταν ξέσπασαν ταραχές σε διαδήλωση κατά της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση της Ιταλίας. Στη συγκεκριμένη διαδήλωση, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσ συμμετείχαν ακροδεξιοί εξτρεμιστές και χούλιγκαν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ δύο διαδηλωτών, επειδή ο ένας εξ’ αυτών άρχισα να μιλά σε ΜΜΕ. Ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και καπνογόνα προς την αστυνομία, τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους φωνάζοντας «δημοσιογράφοι – τρομοκράτες» με την αστυνομία να απαντά με «αύρες» και δακρυγόνα προβαίνοντας σε αρκετές συλλήψεις καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο το τελευταίο διάστημα σε αρκετές μεγαλουπόλεις της Ιταλίας.

Νωρίτερα εκατοντάδες έκαναν πορεία καλώντας την κυβέρνηση Κόντε να παραιτηθεί για την καταστροφική, όπως λένε, διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τη ζημιά που προκάλεσε στην οικονομία και την απασχόληση.

Oι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από το Circus Maixmus και σύμφωνα με έναν εξ’ αυτών στόχος τους είναι η αποκατάσταση της «νομιμότητας και της αξιοπρέπειας στην Ιταλία». «Είμαστε εδώ για να καταλάβει ολόκληρος ο κόσμος ότι σήμερα στην Ιταλία έχει πληγεί κάθε κατηγορία εργαζομένων. Έχουν καταστραφεί από μια κυβέρνηση που δεν κάνει στην πράξη τίποτε προς το συμφέρον των Ιταλών», δήλωσε.

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού με τα σχεδόν 400.000 θύματα ανά την υφήλιο. Στη γειτονική χώρα θρηνούν πάνω από 33.800 νεκρούς, ενώ έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 234.000 κρούσματα της Covid-19.

 

Στην Ιταλία (ανοίγει τα σύνορα της σε ευρωπαίους τουρίστες) έχει επιτραπεί πλέον, η ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών, κάτι που έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων στα νότια της χώρας.

Σχετικά Νέα