ΔΕΠΑ: Στηρίζει τα νοικοκυριά – Απορροφά το 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο

Σε εποχές κρίσης, απαιτούνται πρωτοβουλίες πέραν του στενού πλαισίου που προσδιορίζεται από τον κυβερνητικό-κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπίζονται επαρκώς τα πάσης φύσης προβλήματα. Στην παρούσα φάση, η κρίση είναι ενεργειακή, σαρώνει την Ευρώπη και έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Ελλάδα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, για την ακρίβεια έχουν «σπάσει» κάθε ρεκόρ στη Γηραιά Ήπειρο, που αντιμετωπίζει μια άκρως δυσχερή κατάσταση, για την οποία αναζητούνται άμεσα λύσεις. Αυτό, φυσικά, ισχύει, για τη χώρα μας που επιχειρεί να βάλει φραγμό στην ξέφρενη άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος, πριν αυτές χτυπήσουν την πόρτα των νοικοκυριών.

Το μεγάλο παράδειγμα συνεισφοράς στη κοινή προσπάθεια για την προστασία των νοικοκυριών, των καταναλωτών, δίνει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία του ενεργειακού κλάδου, αναλαμβάνει τις δέουσες πρωτοβουλίες και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΔΕΠΑ θα εκπονήσει σχέδιο με το οποίο στοχεύει στην απορρόφηση, κατ’ ελάχιστον, του 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τα νοικοκυριά της χώρας.

Το πλάνο της ΔΕΠΑ προβλέπει ότι εντός των επόμενων ημερών, θα ξεκινήσει η διαβούλευση-συνεργασία με όλους τους ιδιώτες παρόχους, για την οριστικοποίηση των όρων, της διαδικασίας, αλλά και του μηχανισμού πιστοποίησης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η έκπτωση κατ΄ ελάχιστον 15% στην τιμή του φυσικού αέριου, θα φτάσει στους τελικούς οικιακούς καταναλωτές.

Για να εκπληρωθεί, βεβαίως, το φιλόδοξο σχέδιο της ΔΕΠΑ, που έχει την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου Ενέργειας, θα πρέπει και οι ιδιώτες πάροχοι να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την αναγκαιότητα να υψωθεί τείχος προστασία για τους οικιακούς καταναλωτές.
Η ενεργειακή κρίση, όπως εκτιμούν αναλυτές και ειδικοί, δεν πρόκειται να υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, αλλά αντιθέτως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της όξυνσης του προβλήματος τους ερχόμενους μήνες. Έτσι, κρίνεται επιβεβλημένη η «οχύρωση» των νοικοκυριών μ’ ένα πλέγμα μέτρων, όπως είναι και αυτό που βάζει στο τραπέζι η ΔΕΠΑ Εμπορίας, για να περιοριστούν οι ζημίες.

Η ΔΕΠΑ μετασχηματίζεται σε ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας

Ακολουθώντας τις «επιταγές» της σύγχρονης εποχής και των δικών της διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, η ΔΕΠΑ έχει εκπονήσει ένα νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό, για τον μετασχηματισμό της σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση. Το business plan που εφαρμόζει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενσωματώνει τα κριτήρια ESG, με στόχο την «πράσινη» επιχειρηματικότητα, στοιχείο που αναδεικνύεται και στο περίπτερο της εταιρείας.
Μέσω στοχευμένων επενδύσεων και τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών, η εταιρεία επιδιώκει την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών των πελατών της, παρέχοντας οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο σε νοικοκυριά, βιομηχανικούς πελάτες, παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επίσης και καύσιμο για οχήματα που χρησιμοποιούν αεριοκίνηση, μέσω του Fisikon.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ως συντονιστής των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Poseidon Med II και BLUE HUBS, εισάγει τις θαλάσσιες μεταφορές της Ανατολικής Μεσογείου στην εποχή LNG.

Η εταιρεία συμμετέχει στον νέο πλωτό τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο κρίσιμο για την ασφάλεια εφοδιασμού με LNG στην ΝΑ Ευρώπη, όπως επίσης και στον ελληνο-βουλγαρικό αγωγό IGB.
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας εισέρχεται στη νέα εποχή της «καθαρής» ενέργειας, επενδύοντας στις ΑΠΕ και άλλα εναλλακτικά καύσιμα με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα