“Δεν είναι πόλεμος, είναι ολοκαύτωμα” – Αποκεφάλισαν και έκαψαν γονείς και μωρά – Απίστευτη θηριωδία από τη Χαμάς

Από τις 10 Οκτωβρίου, όταν ο ισραηλινός στρατός επανέκτησε τον πλήρη έλεγχο στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, ο εβραϊκός οικισμός εγγράφηκε στη σκοτεινότερη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας.

Τα όσα αντίκρισαν οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, οι διασώστες, το ιατρικό προσωπικό, περιγράφονται με μία λέξη: σφαγή. Τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλλαν στον οικισμό το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, σκότωσαν, αποκεφάλισαν και έκαψαν ανθρώπους όλων των ηλικιών, αναμέσα τους και βρέφη. Αφάνισαν ολόκληρες οικογένειες.

“Δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή. Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ να δω στη ζωή μου, κάτι που παραλληλίζεται μόνο με τα πογκρόμ κατά των προγόνων μας”.

Η δήλωση του υποστράτηγου Ιτάλ Βερούβ, του διοικητή της μονάδας του ισραηλινού στρατού που μπήκε στο Κφαρ Άζα περιγράφει όλη τη φρίκη του πολέμου που ξεκίνησε στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς. Και συνέχισε λέγοντας ότι σκότωσαν “μητέρες, πατέρες, μωρά, νέες οικογένειες στα κρεβάτια τους, στο καταφύγιο του σπιτιού τους, στην τραπεζαρία, στον κήπο τους”.

Ένας από τους ανθρώπους που επέζησαν από τη σφαγή, η Σμουέλ Χαρέλ, είπε ότι η Χαμάς “είναι οι νέοι Ναζί. Αυτό ήταν ένα ολοκαύτωμα, απλά και ξεκάθαρα”. Είδε την 90χρονη γιαγιά της να σύρεται από τα μαλλιά στο σαλόνι του σπιτιού της. Στη συνέχεια τη σκότωσαν με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Οι τρομοκράτες απήγαγαν τη 12χρονη κόρη της που πάσχει από αυτισμό, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Daily Mail.

Τα όσα συνέβησαν στο κιμπούτς συνιστούν απόδειξη των εγκλημάτων πολέμου που έχουν διαπραχθεί, όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ η φρίκη προϊδεάζει και για άλλες θηριωδίες που ενδεχομένως να αποκαλυφθεί ότι έχουν διαπραχθεί από τους άνδρες της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δημοσιογράφοι ισραηλινών και διεθνών μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στον οικισμό αντίκρισαν ένα θέαμα απόκοσμο. Η μυρωδιά του θανάτου δεν μπορούσε να τους προετοιμάσει, όπως μεταδίδουν, για αυτό που θα μάθαιναν.

Όταν το απόγευμα της Τρίτης 10/10 έγινε η παρακάτω ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Ισραήλ, δύσκολα μπορούσε να αποδεχθεί κανείς ότι 40 μωρά δολοφονήθηκαν. Η είδηση επιβεβαιώνεται από τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων ισραηλινών και διεθνών μέσων ενημέρωσης που περιγράφουν τη φρίκη. Όπως σημειώνουν ωστόσο οι New York Times, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από το συγκεκριμένο κιμπούτς παραμένει άγνωστος.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης 10 Οκτωβρίου, οι μάχες συνεχίζονταν στο κιμπούτς Κφαρ Άζα. Οι ώρες που ακολούθησαν αφιερώθηκαν στον εντοπισμό και την περισυλλογή νεκρών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού που μεταδίδει το BBC, η σφαγή έγινε τις πρώτες ώρες της εισβολής της Χαμάς, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο στρατός έφτασε 17 ώρες αργότερα. Ο αναπληρωτής διοικητής της μονάδας 71, Νταβίντι Μπεν Ζιόν, μιας μονάδας αλεξιπτωτιστών που ανακατέλαβαν το κιμπούτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι άνδρες της Χαμάς εξαπέλυσαν άγρια επίθεση “σαν ζώα”. Και συμπλήρωσε ότι ήταν σαν “μια τζιχαντιστική μηχανή με σκοπό να σκοτώσει τους πάντες, ανθρώπους άοπλους, που δεν είχαν τίποτα, κανέναν οπλισμό, απλούς πολίτες που ετοιμάζονταν να πάρουν το πρωινό τους”.

“Τους σκότωσαν και σε ορισμένους, τους έκοψαν τα κεφάλια. Είναι φοβερό θέαμα. Πρέπει να θυμόμαστε ποιος είναι ο εχθρός και ποια είναι η αποστολή μας: Να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Όλος ο κόσμος πρέπει να είναι στο πλευρό μας”, είπε στο BBC.

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου Τζέρεμι Μπόουεν που βρέθηκε στο Κφαρ Άζα περιγράφει ότι ένας άλλος αξιωματικός του έδειξε έναν ματωμένο, μωβ υπνόσακο. Ένα πρησμένο δάχτυλο προεξείχε. Ο Ισραηλινός αξιωματικός είπε στον Βρετανό δημοσιογράφο ότι ήταν το πτώμα μιας γυναίκας που είχε δολοφονηθεί και αποκεφαλιστεί στον κήπο της, μπροστά από το σπίτι της. Ο δημοσιογράφος περιγράφει ότι δεν άντεξε να ζητήσει να του δείξουν το πτώμα της γυναίκας.

Ο επικεφαλής ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή, Στιούαρτ Ράμσι, ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που έφτασε στο Κφαρ Άζα. Σοκαρισμένος περιγράφει ότι αντίκρισε όχι ένα πεδίο μάχης, αλλά τον τόπο μιας σφαγής. Και εξηγεί ότι το κιμπούτς βρίσκεται δίπλα σε έναν εθνικό δρυμό πάρα πολύ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ότι ήταν ένας από τους πρώτους οικισμούς που χτυπήθηκαν και ότι οι πολίτες δεν είχαν κανένα περιθώριο να αντιδράσουν.

 

 

Η ανταποκρίτρια των New York Times στα Ιεροσόλυμα, Ιζαμπελ Κέρσνερ, που μαζί με τον φωτογράφο της εφημερίδας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν, μεταδίδει ότι το Κφαρ Άζα “αναδεικνύεται ως ένας από τους χειρότερους τόπους αιματοχυσίας. Στρατιώτες και διασώστες είπαν ότι δεκάδες, πιθανώς εκατοντάδες, είχαν σφαγιαστεί εδώ, συμπεριλαμβανομένων παππούδων και γιαγιάδων, βρεφών και παιδιών”.

Και προσθέτει: “Τουλάχιστον δώδεκα πτώματα ήταν σκορπισμένα κατά μήκος των μονοπατιών και στο γρασίδι. Ορισμένα ανήκαν σε άνδρες της Χαμάς, άλλα σε Ισραηλινούς και ήταν καλυμμένα με κουβέρτες. Η μυρωδιά του θανάτου ήταν στον αέρα”.

Το Κφαρ Άζα ιδρύθηκε το 1951, τρία χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Μέχρι την επίθεση της Χαμάς, ήταν μια δεμένη κοινότητα περίπου 750 κατοίκων. Στον οικισμό λειτουργούσε μια συναγωγή, ένα εργοστάσιο, μια κοινοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Τώρα, σκορπίστηκε ο θάνατος. Όσοι επέζησαν από το λουτρό αίματος έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τους νεκρούς, ορισμένοι κάτοικοι αγνοούνται και εκτιμάται ότι βρίσκονται μεταξύ των περίπου 150 ομήρων που κρατά η Χαμάς σε άγνωστες τοποθεσίες, στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα