Δ. Παπαδημούλης: Έχουμε μια ευρωπαϊκή ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων (βίντεο)

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Συμπεράσματα από την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 20ής Φεβρουαρίου 2020, σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο – Δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής».

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της και αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, και προς το Συμβούλιο που εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ (ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το ΠΔΠ απουσίαζε και στην συγκεκριμένη, αποχώρησε ύστερα από 30’),ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ακούγοντας τον κ. Σαρλ Μισέλ που μόλις έφυγε από την αίθουσα και τον κ. Σέφκοβιτς, σκέφτομαι ότι έχουμε μία ευρωπαϊκή ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων. Διότι, την ώρα που μαίνεται μία κρίση στα σύνορα της πατρίδας μου, της Ελλάδας, και της Τουρκίας -που είναι και ευρω-τουρκικά σύνορα, δεν ακούσαμε τίποτα για την ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου που ζητά εδώ και δύο χρόνια το Ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν και την οποία μπλοκάρει το Συμβούλιο.

Διότι, βλέπουμε μία ευρωπαϊκή ηγεσία που τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στον Ερντογάν και σε ένα κράτος-μέλος, της Ελλάδας. Και, γιατί δεν ακούσαμε τίποτα για την δίκαιη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

Ο κ. Κουρτς είπε πως δεν δέχεται ούτε ασυνόδευτα παιδιά και γυναίκες – γιατί, αν έρθουν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έρθουν και οι άνδρες.

Αν, κύριοι της ευρωπαϊκής ηγεσίας πιστεύετε, ότι μπορείτε με λίγα εκατομμύρια ευρώ να μετατρέψετε την πατρίδα μου την Ελλάδα στην “πίσω αυλή” της Ευρώπης για να μην έχετε προβλήματα με την άκρα δεξιά των χωρών σας, είστε γελασμένοι. Με αυτό τον τρόπο, καταστρέφετε την Ευρώπη και τρέφετε την άκρα δεξιά.

Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό πολυετή προϋπολογισμό, τα πράγματα είναι απλά: Όλες οι Πολιτικές Ομάδες πρέπει να μείνουν δεσμευμένες σε αυτό που έχει πει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Σασόλι. Ότι, δηλαδή, απορρίπτουμε την πρόταση του Συμβουλίου.

Και πρέπει εσείς, κ. Τσιόλος, να πείσετε τον κ. Ρούτε- και να μην σας αναγκάσει ο κ. Ρούτε να εγκαταλείψετε την θέση της Πολιτικής σας Ομάδας, της RenewEurope. Το ίδιο και ο κ. Βέμπερ, ο οποίος δεν είναι εδώ: Πρέπει να πείσει την κα Μέρκελ και όχι το ανάποδο. Δεν θα ψηφίσουμε έναν απαράδεκτο προϋπολογισμό με το πιστόλι στον κρόταφο.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα