Δ.Μάντζος: Βαρύτατη πρόκληση απ’ τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

Bαρύτατη πρόκληση για την οποία η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε ενέργειες, συνιστά η αναφορά της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε «Μακεδονία» αντί για τη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, κατά την τελετή ορκωμοσίας της, ανέφερε σε δήλωση του ο Δημήτρης Μάντζος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Αποτελεί μια, δυστυχώς, αναμενόμενη ενέργεια, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE και υλοποιήθηκε σε μηδενικό χρόνο, παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναιρώντας το θεμέλιο αυτής», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες από τον Πρωθυπουργό ο οποίος σημείωσε ότι «μίλησε χθες για “ζητήματα” που θα ανακύψουν, αν η προεκλογική ρητορική συνεχιζόταν και μετεκλογικά».

«Αναμένουμε πλέον τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση για να αντιδράσει στην πρόκληση, απαντώντας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, γνωστοποιώντας το ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα