Δ. Καιρίδης: Με στοχοποιούν οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου

Για ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα και στοχοποίησή του από τους «εθνομηδενιστές της Κουμονδούρου» έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας πως η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αδιαμφισβήτητη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων και κατήγγειλε «γκεμπελίσκους» από την ΕΡΤ, οι οποίοι ενώ έχουν δηλώσεις εκπροσώπων Ποντίων που τον υποστηρίζουν, στη συνέχεια τις «πετσοκόβουν» και τις αναπαράγουν ώστε να τον ρίξουν βορά στα fake news του Διαδικτύου.

«Αλλά αυτό δεν αφορά εμένα προσωπικά. Αφορά την πολιτική και καλωσορίζω αυτή τη μάχη με τον εσμό του εθνολαϊκισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τον κατηγορούν «οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου που δεν δέχονται τη Γενοκτονία των Ποντίων από τη μια και οι υμνητές του Χίτλερ, από την άλλη. Αυτή η ανίερη συμμαχία» σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι Πόντιοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σχετικά με τις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Η Γενοκτονία είναι αναμφισβήτητη, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν στην πολιτική χρήση της ιστορίας, γιατί δηλαδή το ελληνικό Κράτος καθυστέρησε στην αναγνώρισή της» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα