

Οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, δήλωσε την Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γιαχία Σαρί.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στο λιμάνι της Χοντέιντα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου, όπως είπε, φιλοξενούσαν drones και όπλα επιφανείας-αέρος.
«Όπως πάντα, δόθηκε η μέγιστη προσοχή στον σχεδιασμό των επιδρομών για να ελαχιστοποιηθεί κάθε κίνδυνος για τους αμάχους ή τις μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Η διεξαγωγή των πληγμάτων τις ώρες του σκότους θα έπρεπε επίσης να έχει μετριάσει περαιτέρω τυχόν τέτοιους κινδύνους».
Ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι, Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ, δήλωσε ότι τα χτυπήματα ήταν μια «βίαιη επίθεση» κατά της Υεμένης ως τιμωρία για την υποστήριξή της στη Γάζα.
Στην Τεχεράνη, το συμμαχικό Ιράν των Χούθι καταδίκασε τις επιδρομές ως «παραβιάσεις της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Υεμένης…, των διεθνών νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Aνοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στην.
Βάζει «φρένο» το ΣτΕ στην ΑΑΔΕ να αναστέλλει ή να απενεργοποιεί τα ΑΦΜ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας βάζει «φρένο» με απόφαση του στη δυνατότητα της ΑAΔΕ να.
Κρεμλίνο: «Απαράδεκτο» το τελεσίγραφο που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι.
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.