Χατζηδάκης: Αναζητούμε λύσεις με το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αττική από την αρχή της επόμενης χρονιάς, καθώς οι αντοχές της σημερινής εγκατάστασης στη Φυλή είναι μέχρι το Μάρτιο του 2020.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα σχέδια για τις μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Τέτοιες μονάδες λειτουργούν ήδη στη Δυτική Μακεδονία, λειτουργούν και στην Ήπειρο και θα λειτουργήσουν σύντομα και στις Σέρρες και στην Ηλεία. Για το εργοστάσιο της Ηπείρου η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2014 όταν ήμουν υπουργός Ανάπτυξης και έγινε με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Για μια τέτοια μέθοδο είχε υπογραφεί σύμβαση και στην Αττική με περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και με εμένα υπουργό Ανάπτυξης. Εξελέγη η κ. Δούρου και εγκατέλειψε αυτό το σχέδιο, διότι αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο δικό της. Το ίδιο είχε κάνει και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και έτσι και στην Αττική σήμερα και στην Κέρκυρα έχουμε τεράστια προβλήματα», επεσήμανε ο υπουργός.

Σχετικά με την υπουργική διάσκεψη για την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών από την Κύπρο, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η συνάντηση «στέλνει προς όλες τις πλευρές στη γειτονιά μας ένα μήνυμα νομιμότητας και σεβασμού των διεθνών κανόνων και φυσικά συνεργασίας».

Όσον αφορά το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο υπουργός υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει παντού άσυλο διακίνησης των ιδεών, εκτός από το Πανεπιστήμιο, «διότι μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε μπαχαλάκης και να τα τινάξει όλα στον αέρα». Πρόσθεσε ακόμη ότι το άσυλο της διακίνησης των ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας, διότι υπό το κάλυμμα του ασύλου διακινούνται ναρκωτικά και γίνονται μια σειρά από άλλες παράνομες πράξεις.

«Δεν μπορεί μια σοβαρή κυβέρνηση να τα ανέχεται όλα αυτά και να μην προστατεύει τους ίδιους τους φοιτητές, τα παιδιά μας, που είναι εκεί και έχουν το δικαίωμα να σπουδάσουν όπως σπουδάζουν όλοι οι φοιτητές στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται για άσυλο διακίνησης ιδεών, πρόκειται για άσυλο ανομίας, καταργείται και ορθώς καταργείται. Και θα περίμενα από όλα τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου να ψηφίσουν αυτή τη διάταξη διότι είναι μία διάταξη στο χώρο του αυτονόητου», πρόσθεσε τέλος ο κ. Χατζηδάκης.

 

Σχετικά Νέα