

Η Boeing παρουσίασε σήμερα ετήσιες απώλειες ρεκόρ ύψους 12 δισ. δολαρίων, καθώς ανακοίνωσε για άλλη μια φορά το νέο της αεροσκάφος 777Χ και κατέγραψε επιβάρυνση 6,5 δισ. δολαρίων για αυτό το πρόγραμμα.
Η πανδημία έχει επιδεινώσει τη μείωση της ζήτησης για τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της εταιρείας. Η Boeing δήλωσε ότι εκτιμά το 777Χ να τεθεί σε υπηρεσία έως τα τέλη του 2023, καθυστερώντας την παρουσίαση του αεροσκάφους για τρίτη φορά και καταγράφοντας επιβάρυνση προ φόρων ύψους 6,5 δισ. δολαρίων.
Η μείωση των ταξιδιών έχει επιφέρει πλήγμα και στις αποστολές του αεροσκάφους 787 Dreamliner σε αεροπορικές εταιρείες. Οι παραδόσεις αεροσκαφών 787 σημείωσαν πτώση σχεδόν 70%, με 53 αεροσκάφη το 2020 και δεν αναμένεται να ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019 μέχρι τουλάχιστον το 2024, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Οι καθαρές απώλειες της εταιρείας ανέρχονται σε 8,44 δισ. δολάρια στο δ΄ τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,01 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα ανεβάζοντας τις ετήσιες απώλειες στο ποσό ρεκόρ των 11,94 δισ. δολαρίων.
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 15% και διαμορφώθηκαν στα 15,39 δισ. δολάρια για το τρίμηνο.
Πηγή: Reuters.liberal.gr
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.