

Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε σήμερα ότι “εντός των προσεχών ημερών” θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα η καγκελαρία στη Βιέννη. Για λόγους ασφαλείας, δεν ανακοινώθηκε ποια ακριβώς ημέρα θα γίνει η επίσκεψη.
Στόχος είναι “να συνεχιστεί η καλύτερη δυνατή ανθρωπιστική και πολιτική υποστήριξη στην Ουκρανία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας. Η Αυστρία, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη διαθέσει 17,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Καταστροφών και “σύντομα” θα παραδώσει και νέα ανθρωπιστική βοήθεια.
Σε σχετικό σχόλιό της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard επισημαίνει ότι “είναι καλό το ότι ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ πηγαίνει στο Κίεβο για να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι”, καθώς, όπως επισημαίνει, “οι χειρονομίες είναι χρήσιμες και επειδή θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι τελικά θα απορριφθούν τυχόν σχέδια για δολοφονία του ουκρανού προέδρου από συμμορίες”.
Τέτοια σημάδια αλληλεγγύης, συνεχίζει ο αρθρογράφος, “είναι πολύ σημαντικά, δεδομένης της παραφροσύνης, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε σχεδόν επίσημο καθεστώς στη Ρωσία” και επισημαίνει την χθεσινή δήλωση του γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ότι “με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς”, για να καταλήξει: “Η Δύση πρέπει να συμφωνήσει ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι πιθανό να συνεπάγεται μια παρατεταμένη περίοδο σοβαρής επιβάρυνσης για τους Ουκρανούς, αλλά και για τους Ευρωπαίους. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος”.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τουρκία: Διαψεύδει ότι έστειλε στο Πακιστάν έξι αεροσκάφη με αμυντικό υλικό
Από την προεδρία της Τουρκίας διαψεύδεται η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας.
Έφοδοι της αστυνομίας σε όλη τη Γαλλία μετά το κύμα επιθέσεων σε φυλακές
Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί σε όλη τη.
Υπουργός Άμυνας Πακιστάν: Επίκειται εισβολή της Ινδίας – Ενισχύθηκε η στρατιωτική παρουσία στα σύνορα
Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Καγουάτζα Ασίφ, δήλωσε ότι επίκειται στρατιωτική εισβολή της Ινδίας..
Ιράν: Ο απολογισμός από την έκρηξη στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς αυξήθηκε σε 46 νεκρούς
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν σήμερα τις προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται από.