

Αίρεται ένα από τα αυστηρότερα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που είχαν λάβει οι αρχές της Αυστραλίας: η πενθήμερη καραντίνα. Πλέον όποιος κολλήσει κορονοϊό από τις 14 Οκτωβρίου δεν θα μένει σπίτι του για πέντε μέρες, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.
Η νέα πολιτική της κυβέρνησης σκοπό έχει την προώθηση «ανεκτικότητας και την οικοδόμηση δυνατοτήτων και τη μείωση της εξάρτησης από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις», είπε ο κ. Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Αυστραλία μπόρεσε στο αρχικό στάδιο της πανδημίας να περιορίσει δραστικά την εξάπλωση του ιού, κλείνοντας τα σύνορα και επιβάλλοντας αστραπιαία lockdowns. Όμως φέτος αποφάσισε φέτος να αλλάξει προσέγγιση, να ζήσει με τον κορονοϊό, χάρη στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που εμβολιάστηκε αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται το Reuters.
Η χώρα της Ωκεανίας έχει καταγράψει περίπου 15.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε σύνολο 6,5 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Σχετικά Νέα
Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία προωθούν νομοθεσία για επαλήθευση ηλικίας κατά τη δημιουργία λογαριασμού στα social media
Η Γαλλία μαζί με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία προτίθενται να προωθήσουν.
Κιρ Στάρμερ: Φωτιά ξέσπασε σε ιδιόκτητο σπίτι του Βρετανού Πρωθυπουργού στο βόρειο Λονδίνο
Συναγερμός σήμανε σήμερα (12.05.2025) στην Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, καθώς ξέσπασε φωτιά σε ιδιόκτητο σπίτι του.
Γάζα: Απελευθερώθηκε από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ μετά από 584 ημέρες ομηρίας
Ο εικοσάχρονος Ίνταν Αλεξάντερ, ο τελευταίος ζωντανός Αμερικανός όμηρος, απελευθερώθηκε μετά 584 μέρες ομηρίας από την Χαμάς μετά από.
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επικείμενη πελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινου ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ, που κρατείται.