Αύριο η συνεδρίαση των ειδικών για καρναβαλικές εκδηλώσεις και εστίαση

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της πανδημίας στη χώρα και να αποφασίσει την εισήγησή της προς την κυβέρνηση σχετικά με τη διεξαγωγή ή μη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τους όρθιους στη διασκέδαση, την πληρότητα στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται, την ώρα που σε τροχιά αποκλιμάκωσης φαίνεται να εισέρχεται η πανδημία στην Ελλάδα, με σταθερά όμως υψηλό αριθμό νέων μολύνσεων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516.533 τεστ, 21.412 κρούσματα, 489 διασωληνωμένους και 77 θανάτους.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται γενικά σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα, ωστόσο αλματώδης ήταν η αύξηση στην Κέρκυρα.

 

  • Κέρκυρα +454%
  • Αττική -33%
  • Θεσσαλονίκη -14%

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι προγραμματισμένη για τις 14:00, που σημαίνει ότι το απόγευμα θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα καρναβάλια, τους όρθιους στη διασκέδαση, την πληρότητα στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές.

Διασταύρωση στοιχείων για τους άνω των 60

Αύριο, επίσης, είναι προγραμματισμένη η επόμενη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους πολίτες 60 ετών και άνω παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι παραμένουν ακόμα χωρίς να έχουν κάνει δόση θα πρέπει να πληρώσουν για Ιανουάριο και Φεβρουάριο 150 ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα