Αστάθεια σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Αστάθεια με αρκετές εναλλαγές προσήμου παρουσιάζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει την επαφή με τις 820 μονάδες, αλλά και να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται από το αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,39% στις 821,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.024,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,84% στις 661,35 μονάδες.

Η ελληνική αγορά δεν μπορεί να ακολουθήσει με αποφασιστικότητα τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος, αφού επηρεάζεται από την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες ενσωματώνουν τα αρνητικά νέα από το μέτωπο της οικονομίας. Τόσο τα στοιχεία από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη γερμανική, όσο και οι εξελίξεις στην Ιταλία, έχουν επιδεινώσει το κλίμα, την ώρα που η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να λάβει υποστηρικτικές αποφάσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγορά είναι “παγωμένες” λόγω… Αυγούστου, ενώ τα πορίσματα που ετοιμάζει η Κομισιόν για την Ελλάδα και αποτελούν το πρώτο – και πλέον σημαντικό βήμα – στη μεγάλη διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα θα καθυστερήσουν έως τον Σεπτέμβριο (EWG 5ης Σεπτεμβρίου και Eurogroup 15ης Σεπτεμβρίου).

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ, ο ΟΛΠ, η Cenergy και η Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Φουρλή, Motor Oil και Βιοχαλκο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΟΤΕ και Jumbo.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Eurobank, ΔΕΗ και Πειραιώς, με την Titan να είναι χωρίς μεταβολή.

 

 

πηγή   capital.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·

Σχετικά Νέα