Αστάθεια και νευρικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές πρόσημου εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένοντας πιστό στις κινήσεις ενθυλάκωσης των κερδών που εμφανίζονται την επομένη μιας καλής ανόδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 872,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.162,13 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,67% στις 807,39 μονάδες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου το ΧΑ δείχνει ότι κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να κατοχυρώνουν εντός ολίγων ημερών τα όποια κέρδη εμφανίζονται κατά διαστήματα. Είναι σαφές ότι τηρείται μια θετική στάση αναμονής, με τους περισσότερους traders να μην επιχειρούν μεγάλες κινήσεις που θα μπορούσαν να εμπεριέχουν κίνδυνο.

Σε αυτό αποδίδουν και οι εγχώριοι αναλυτές το στενό εύρος διακύμανσης του τελευταίου 20ημέρου, με τις 844 μονάδες να είναι το κάτω άκρο και οι 877 μονάδες το άνω. Βέβαια, μέχρι στιγμής ο μήνας είναι θετικός, με τα όποια κέρδη όμως να είναι επισφαλή, παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει σημαντικές κινήσεις από εξωτερικούς παράγοντες (κεντρικές τράπεζες, κυβέρνηση κλπ) που μπορούν να συντηρήσουν μια ανοδική κίνηση για την δοκιμασία της αντίστασης των 895 μονάδων.

Την ίδια ώρα, η καρδιά της ελληνικής κεφαλαιαγοράς δεν χτυπά μόνο στη Λ. Αθηνών, αλλά και στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το 14ο Annual Greek Roadshow που πραγματοποιεί ο Ομίλος ΕΧΑΕ στο Λονδίνο με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων.

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Eurobank και Εθνική δείχνουν να στηρίζουν την αγορά, με τα άνω του 1% κέρδη που καταγράφουν, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Cenergy, Φουρλής, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, “βαρίδια” είναι οι άνω του 1% απώλειες σε Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Σαράντης, Titan, Jumbo, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα