Αστάθεια και απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά, αλλά με έντονη αστάθεια κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τις πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 860,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.139,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,81% στις 748,69 μονάδες.

Τις τελευταίες ημέρες η αγορά επιχειρεί να βρει τις ισορροπίες της, με πολλά κεφάλαια να αναπροσαρμόζουν τις θέσεις τους. Οι αλλαγές αυτές προκαλούν έντονες αναταράξεις στη ρηχή ελληνική αγορά, η οποία επί της ουσίας έχει καταφέρει να οριοθετήσει σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τις διορθώσεις των τίτλων, αλλά και τις ανακατευθύνσεις της ρευστότητας.

Αυτό άλλωστε ήταν και το στοίχημα των long το τελευταίο διάστημα, όπως έχει επισημανθεί και από τη στήλη. Το σημαντικό είναι τα κέρδη που αποκομίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους να μην παραμείνουν ανενεργά αλλά και να μην αποχωρήσουν από τη Λ. Αθηνών, αλλά να ανακατευθυνθούν σε τίτλους που είτε έμεινα πίσω στο ράλι ανόδου είτε υπόσχονται σημαντικές αποδόσεις από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει απώλειες 3,85%, με την Πειραιώς να ακολουθεί με το δικό της -2,55%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Τιτάν, Βιοχαλκο και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης, ο Ελλάκτωρ και η Motor Oil σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, παρέχοντας κάποιες στηρίξεις στην αγορά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Cenergy και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή οι ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Φουρλής.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα