Άρθρο του Σπ.Κότσια: Ή Τώρα ή Ποτέ κ.Τσίπρα

Κατά καιρούς έχει ασκηθεί σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τις συνεχείς υποχωρήσεις απέναντι στους δανειστές σαν αποτέλεσμα της αποδοχής ενός προγράμματος, μέσω του τρίτου μνημονίου, που συνυπέγραψε με τους διεθνείς τοκογλύφους και την ΕΕ τον Αύγουστο του 2015. Θεωρήθηκε από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο δεν θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση, αντίθετα θα μας βυθίσει ακόμη πιο βαθειά σε αυτήν, με συνέπειες την παραπέρα συρρίκνωση της οικονομίας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την κριτική αφού παρά τη λογιστική επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων η πραγματική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε λήθαργο και το κοινωνικό κράτος σε συνεχή υποχώρηση. Η αλλαγή του υποδείγματος της οικονομικής πολιτικής με ταυτόχρονο απεγκλωβισμό από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας φαντάζει σαν η μόνη λύση για να απεγκλωβισθεί η χώρα από το θανάσιμο εναγκαλισμό των τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι αποθρασυμένοι από την ενδοτικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης έφτασαν στο σημείο να την εγκαλούν ακόμη και γι’ αυτό το γλίσχρο βοήθημα που αποφάσισε να χορηγήσει στους πολύ χαμηλούς συνταξιούχους.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη η στάση του κ Μητσοτάκη και της ΝΔ, που αρνήθηκαν να δώσουν θετική ψήφο για τη χορήγηση αυτού του επιδόματος σε συνταξιούχους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και περιορίστηκαν σε ένα αμήχανο παρών κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν την Πέμπτη φάλαγγα, των πιο σκληρών κύκλων της ΕΕ, στο εσωτερικό της χώρας. Ο ξεπεσμός της συντηρητικής παράταξης, υπό την αρχηγία του κ Μητσοτάκη και των ακροδεξιών συνεργατών του, δεν έχει τελειωμό. Αλλοίμονο στον ελληνικό λαό και τη χώρα εάν αυτοί οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και ταυτόχρονα ακροδεξιοί έλθουν στην εξουσία.

Φυσικά από το κάδρο των αντιδρώντων στις εξαγγελίες Τσίπρα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο κ Στουρνάρας, ο οποίος παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία οι εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, συντασσόμενος άμεσα με το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Οι φόρου υποτελείς στον Σόϊμπλε και στα άλλα γεράκια του γερμανικού κατεστημένου, αυτοί που εξέθρεψαν τους«χριστοφοράκους» και το τεράστιο σκάνδαλο της Ζίμενς και απέλυαν τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, προβάλλονται τώρα ανερυθρίαστα σαν εναλλακτική λύση εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ο κ Τσίπρας θα είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία και τον ελληνικό λαό εάν συνεχίσει την ίδια πολιτική που καταστρέφει τη χώρα. Έστω και τώρα καλείται ο κ.Τσιπρας να αναλογισθεί τις τεράστιες ευθύνες του και να αλλάξει πορεία. Η στάση των δανειστών του δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Σχετικά Νέα