

Αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου που θα κρίνει αν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές ή θα αποκλειστεί λόγω της κυβερνητικής ρύθμισης που θέτει θεσμικό ανάχωμα σε εγκληματικές οργανώσεις που επιδιώκουν την είσοδό τους στη Βουλή.
Σύμφωνα με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα, έως τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α1 τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου όπου θα ανακηρυχτούν όλοι οι κομματικοί συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου 2023.
Τις προηγούμενες ημέρες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο υπομνήματα που επισημαίνουν ότι ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος «Έλληνες» ενώ παράλληλα παρουσιάζουν στοιχεία για τις μεθοδεύσεις των Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου προκειμένου να βρεθεί εναλλακτικό πολιτικό όχημα για την συμμετοχή του στις εκλογές.
Ο Άρειος Πάγος αναμένεται να αποφανθεί και για το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, το Ε.Α.Ν και τη συμμετοχή του ή μη στις εθνικές εκλογές.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Διπλωματικό θρίλερ – Γρίφος αν θα μεταβεί ο Πούτιν στην Τουρκία
Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η πολυαναμενόμενη συνάντηση κορυφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη. Ένα.
Deals με την Ιταλία για επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ σε τρένα και αμαξοστάσια
Μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στη Ρώμη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε.
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα «περιμένει» τον Ρώσο ομόλογό του.
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία και μετά απευθείας διαπραγματεύσεις
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ότι η Ρωσία.