Άρχισε η ιρανική επίθεση στο Ισραήλ-Απογειώθηκαν δεκάδες drones από το Ιράν

Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση τουλάχιστον 150 drone, κάτι που επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Ισραήλ, ο οποίος είπε πως περιμένουν να φτάσουν τα drones τις επόμενες ώρες. Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως τα drones χρειάζονται 7-8 ώρες, άρα αν δεν αναχαιτιστούν θα φτάσουν γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πιθανότατα τα πρώτα drones να φτάσουν στις 02.00.

Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV

Μαχητικά του Ισραήλ είναι έτοιμα να τα αναχαιτήσουν.

To Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του, ενώ το ίδιο έπραξε δύο ώρες νωρίτερα η Ιορδανία, κάτι που δείχνει πως περίμεναν ότι από ώρα σε ώρα το Ιράν θα έκανε πράξη τα αντίποινα, όπως δήλωνε.

Νωρίτερα το indicator.gr έγραψε:

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή, με την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν να έχει αρχίσει να πραγματοποιείται κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με τουλάχιστον 50 drones τα οποία αναμένεται να φτάσουν εντός ορισμένων ωρών στο Ισραήλ.

Ο Ισρηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια άμεση επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, την ώρα που το Ιράν εκτόξευσε drones προς το Ισραήλ. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», αναφέρει σε δήλωση με βίντεο.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Το αεροπλάνο του Νετανιάχου απογειώθηκε για πρώτη φορά
Σύμφωνα με του Times of Israel, τα «Φτερά της Σιών», απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ. Το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ επίσημα.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένου συναγερμού στο Ισραήλ για μια ιρανική επίθεση στη χώρα. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έχουν εκτιμήσει ότι το Ιράν πιθανότατα θα προσπαθήσει να στοχεύσει στρατιωτικές υποδομές και όχι πολιτικές τοποθεσίες.

Πηγές: Times of Israel, Reuters, Afp

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα