Απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, στο οποίο συνεχίζεται η απορρόφηση των εντολών κατοχύρωσης κερδών, με σκοπό να κρατηθεί η στήριξη των 840 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 843,7 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,16 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.147,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,55% στις 783,46 μονάδες.

Αν εξαιρεθεί η εκρηκτική άνοδος της Δευτέρας, η αγορά αυτήν την εβδομάδα ακολουθεί μια πλάγια κίνηση πάνω στη γραμμή των 840 μονάδων, επιτρέποντας τις διορθώσεις τίτλων. Με ένα άτυπο rotation στους δεικτοβαρείς κυρίως τίτλους έχει καταφέρει να απορροφήσει τις κινήσεις προς ώρας, ενώ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι εκπρόσωποι 18 εισηγμένων βρέθηκαν σε επαφή με funds παρουσιάζοντας τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς.

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Eurobank και Λάμδα σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ο Φουρλής ενισχύεται κατά 2,04%, με τις Cenergy και ΟΛΠ να ακολουθούν με +1,77% και +1,13% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Πειραιώς, ΟΤΕ και Εθνική, Χωρίς μεταβολή ο Μυτιληναίος και η Coca Cola.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα