Απεργίες πάλι στα γερμανικά αεροδρόμια – Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Οι απεργίες σε τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια οδήγησαν στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων την Παρασκευή στο πλαίσιο της τελευταίας εργατικής δράσης για τη διατάραξη των ταξιδιωτικών σχεδίων τους τελευταίους μήνες.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρέτησης εδάφους στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας/Βόννης, της Στουτγάρδης και του Μπάντεν-Μπάντεν σε απεργία για τις συνθήκες αμοιβής και εργασίας.

Το αεροδρόμιο Κολωνίας/Βόννης είπε ότι ως αποτέλεσμα ακυρώθηκαν 144 πτήσεις, ενώ το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι εργαζόταν σε “σημαντικά μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων”. Είχε αρχικά προγραμματίσει 368 απογειώσεις και προσγειώσεις για την Παρασκευή.

“Δεν είναι δυνατές απογειώσεις και προσγειώσεις όλη την ημέρα λόγω της απεργίας του Βέρντι”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, καλώντας τους επιβάτες να μην ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης και του Αμβούργου ακύρωσαν όλες τις εμπορικές πτήσεις λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, τις τελευταίες σε μια σειρά απεργιών καθώς η μεταπανδημική ταξιδιωτική ανάκαμψη πυροδοτεί προβλήματα προσωπικού και οι εργαζόμενοι ζητούν περισσότερες αμοιβές λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα