

«Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο προκηρύσσει απεργία και «μέσα από την υγειονομική καραντίνα, θέλει να προσδώσει φόρο τιμής, αλλά και να αποτρέψει όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις»
Μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει: «Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων, όπως αυτή για το λεγόμενο “προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας”, που οδηγούν στην έσχατη ένδεια τους εργαζόμενους, μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές. Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά, κυρίως, την Ημέρα της Πρωτομαγιάς – ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Ενωμένοι θα νικήσουμε» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Σχετικά Νέα
Έντονη διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων για το «θέατρο ΕΜΠΡΟΣ»
Η κατάσταση που επικρατεί στο «θέατρο ΕΜΠΡΟΣ» και η πολιτική που έχει επιλέξει να.
Θρίλερ στη Λάρισα: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της
Νεκρή μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Λάρισας, βρέθηκε μία γυναίκα το απόγευμα.
Εύβοια: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε παραλία
Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/05) ένας 62χρονος στην παραλία «Ασμηνιού» Ευβοίας του.
ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο στην Αθήνα για φοροδιαφυγή
Λουκέτο 48 ωρών επέβαλε η ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο, στο κέντρο της Αθήνας, με.