Αντόνιο Ταγιάνι: Δεν υπάρχει κίνδυνος για το ΝΑΤΟ από τις ρωσικές επιθέσεις

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε την Κυριακή 12/5, μην υποτιμάτε, αλλά μην δραματοποιείτε την κατάσταση στο Χάρκοβο.

«Οι κινήσεις της Μόσχας πρέπει να παρακολουθούνται με τη μεγαλύτερη προσοχή, δεν υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων εναντίον του ΝΑΤΟ, αποκλείω το ενδεχόμενο», πρόσθεσε ο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «In Mezz’ora» στο Rai3, αναφερόμενος στη νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο.

«Και πρέπει να πω ότι η πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε συνάντηση της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ και η Ιταλία δεν θα στείλει ούτε έναν στρατιώτη στον ουκρανικό πόλεμο», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στη συνοριακή περιοχή προς το Χάρκοβο το βράδυ της Πέμπτης, πυροδοτώντας φόβους για στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πολλά χωριά στα σύνορα με την Ουκρανία κοντά στην πόλη Βοβτσάνσκ έχουν καταληφθεί. Η Μόσχα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι άλλα τέσσερα χωριά τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα