

Τα μουσεία της Ελλάδας άνοιξαν ξανά τις πύλες τους από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, μετά από μήνες «σιωπής» που προκάλεσε το lockdown για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η επανεκκίνηση έγινε με ασφάλεια για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.
Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί τρία μουσεία, το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.
«Είναι κοινή διαπίστωση ότι τηρούνται τα μέτρα που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το προσωπικό των μουσείων είναι απολύτως ενημερωμένο για όλα όσα εξασφαλίζουν την προστασία των ιδίων αλλά και των επισκεπτών», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
Επίσης, πληροφορεί ότι στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη που άνοιξε σήμερα για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό από το 2012, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συνομίλησε με επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, τόσο για το κτίριο όσο και για τον τρόπο έκθεσης της Μόνιμης Συλλογής.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Αθήνα, επιτέλους, αποκτά μια Πινακοθήκη ισάξια και αντάξια της ιστορίας της νεότερης ελληνικής τέχνης, από το 1830 και μετά. Και γι’ αυτό και είμαστε πολύ περήφανοι.
Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι μια εργάσιμη μέρα, είναι πολλοί οι επισκέπτες οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον χώρο της Πινακοθήκης, τηρώντας απολύτως όλα τα μέτρα. Ο κόσμος εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αγάπη του προς την Εθνική Πινακοθήκη. Τα μουσεία σε όλη την Ελλάδα, επαναλειτούργησαν σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και σε όλα τα μουσεία υπήρχε προσέλευση. Σε κάποια μάλιστα, οι πρώτοι επισκέπτες ήταν από το εξωτερικό», δήλωσε η κ. Μενδώνη.
«Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια (ανάλογα της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα των εμπορικών καταστημάτων) από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φροντίζει για την ομαλή επανένταξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Επιστροφή στα #μουσεία!
«Βασική μας μέριμνα είναι η ασφαλής επιστροφή του κοινού στους χώρους πολιτισμού». Η Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε σήμερα, πρώτη ημέρα της λειτουργίας των μουσείων, τη Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά, την Εθνική Πινακοθήκη & το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. pic.twitter.com/QlwcmAYvL1— Υπουργείο Πολιτισμού (@cultureGR) May 14, 2021
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.