Άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανέρχεται πάνω από το επίπεδο των 860 μονάδων, με τη βοήθεια της κινητοποίησης των αγοραστών που έρχεται μετά από ένα έντονα πτωτικό διήμερο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 860,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.122,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,10% στις 755,74 μονάδες.

Η διόρθωση των δύο πρώτων συνεδριάσεων του Σεπτεμβρίου έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εισόδου για χαρτοφυλάκια που έχουν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα στην αγορά, και αυτό φαίνεται από τη σημερινή διακύμανση των περισσοτέρων τίτλων. Μάλιστα, σε αντίθεση με τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, η συναλλακτική δραστηριότητα δείχνει σημαντικά βελτιωμένη, αν και δεν λείπουν και οι κινήσεις «εξόδου» των βραχυπρόθεσμων, μετά τη δυναμική εκκίνηση.

Στο μεταξύ, η αγορά ομολόγων δείχνει για ακόμη μία ημέρα να σταθεροποιείται στα χαμηλά επίπεδα, με την απόδοση του 10ετούς να είναι στο 1,58% και εκείνη του 5ετούς στα 0,937%. Η σταθεροποίηση των ομολόγων σε επίπεδα που η χώρα δεν είδε ούτε και στα χρόνια των παχαίων αγελάδων, θεωρείται θετικό σημάδι για την αγορά, εν αναμονή των νέων παρεμβάσεων που δρομολογούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη στήριξη της οικονομίας.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 3,08%, με τις Eurobank, Εθνική και Σαράντη να ακολουθούν με άνοδο άνω του 2%. Τα κέρδη σε Alpha Bank, Λάμδα, Aegean, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Cenergy ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Φουρλής.

Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 2,10%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή η Titan.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα