Άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αισθητά μειωμένες συναλλαγές όμως λόγω εποχικότητας, με την αγορά να υποδέχεται θετικά τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, τόσο στο φορολογικό μέτωπο όσο και σε εκείνο των μέτρων σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 874,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.160,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,11% στις 778,13 μονάδες.

Στο ταμπλό, εκτός της ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 3,8%, με τη Λάμδα να είναι στο +2,33%. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι Πειραιώς, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και ΟΛΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Motor Oil, Φουρλής, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Cenergy, Aegean, Eurobank, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 1,23%, ενώ μικρές απώλειες σημειώνουν οι Coca Cola, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο Τιτάν.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα