

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street και το νέο ρεκόρ του Nasdaq στο κλίμα αισιοδοξία που διαμόρφωσαν οι προσδοκίες ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πλησιάζει επιτέλους σε μια συμφωνία για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.
Οι εξελίξεις πάντως από το μέτωπο της πανδημίας συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Στο Τόκιο τα νέα κρούσματα του κορονοϊού σημείωσαν νέο ρεκόρ, ενώ και η Νότια Κορέα κατέγραψε νέο υψηλό στις μολύνσεις, με την κυβέρνηση να εξετάζει την αυστηροποίηση των μέτρων.
Η Κίνα, στο μεταξύ, εξασφάλισε 100 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο που ανέπτυξε η Pfizer Inc. και η BioNTech SE. Το Χονγκ Κονγκ εξετάζει να παρατείνει τους περιορισμούς στην εστίαση και μετά τα Χριστούγεννα, ενώ σχεδιάζει και νέες δαπάνες για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% στις 26.757,40 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,2%.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν 4,2% το Νοέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,5% σε δημοσκόπηση του Reuters.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,9%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει οριακές μεταβολές, ενώ ο Shenzhen χάνει 0,1%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Οι 19 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ απέκτησαν μέσα στο 2024…μια Ελβετία
Το 2024 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους πλουσίους της Αμερικής. Σύμφωνα με.