Άνοδο στα ηλεκτρονικά τσιγάρα βλέπει η Moody’s

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων αναμένεται να διπλασιαστούν στην ερχόμενη διετία ενώ συνολικά ο κλάδος των καπνικών προϊόντων αναμένεται να εμφανίσει αύξηση εσόδων με τους καπνιστές να στρέφονται σε ακριβότερες μάρκες.

Τα ανωτέρω, όπως μεταδίδει το euro2day.gr,  περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της Moody’s για τον κλάδο των προϊόντων καπνού, με τους αναλυτές της αμερικανικής εταιρεία να βλέπουν πως παρά τον διπλασιασμό των πωλήσεων τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διατηρήσουν μερίδιο αγοράς όχι μεγαλύτερο του 4%. Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου των προϊόντων καπνού το 2020 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 3%-4% ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών και της μείωσης των δαπανών των εταιρειών, σχολιάζει η εταιρεία.

Η Moody’s παρατηρεί επίσης ότι ο ρυθμιστικός παράγοντας παραμένει μεν ένας κίνδυνος για τον κλάδο, ωστόσο είναι διαχειρίσιμος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται να εισάγει περαιτέρω ρυθμιστικούς κανόνες που όμως δεν θα θέσουν τον κλάδο σε κατάσταση ασφυκτικής πίεσης, εκτιμά η εταιρεία.

Σχετικά Νέα