Ανάσταση: Χριστός Ανέστη ακούστηκε στις εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα

Νωρίτερα από το συνηθισμένο εψάλη λόγο κορωνοϊού το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες όλης της χώρας, με μέτρα και αποστάσεις για την αποτροπή διάδοσης.

Ο αττικός ουρανός φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά που σήμαναν την Ανάσταση τόσο από την Ακρόπολη, όσο όμως και από τον Λυκαβηττό. Επί δέκα λεπτά, παράλληλα με το «Χριστός Ανέστη» οι πολίτες της Αθήνας απολάμβαναν τις πολύχρωμες βεντάλιες πυροτεχνημάτων που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Οι εικόνες από την Αθήνα για όσο τα βεγγαλικά φώτιζαν τον ουρανό είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ενώ κυριολεκτικά σείστηκε ο τόπος για αρκετά λεπτά καθώς τα πυροτεχνήματα έσκαγαν το ένα μετά το άλλος.

Στα μπαλκόνια το Άγιο Φως σε ένα ξεχωριστό Πάσχα

Δεκάδες πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους στην Αθήνα προκειμένου να γιορτάσουν την Ανάσταση λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως έγινε γνωστό από μέρες, το «Χριστός Ανέστη» επρόκειτο να ακουστεί νωρίτερα φέτος, στα πλαίσια των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη Μητρόπολη Αθηνών η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στη λειτουργία της Ανάστασης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, την έξοδο από το σκοτάδι προς το φως, την ψυχική μετατόπιση από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα. Εύχομαι ολόψυχα η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας, την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και τον τελικό θρίαμβο του καλού, μέσα στο φως της αγάπης και της αλληλεγγύης. Χριστός Ανέστη !

Πριν ακόμη ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», εντός του ναού και φορώντας μάσκα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησε την λειτουργία κρατώντας τον μικρό του γιο Δήμο.

Στην εκκλησία βρισκόταν και η σύζυγος του Δημάρχου, Σία Κοσιώνη φορώντας λευκό σακάκι και λευκό παντελόνι και κρατώντας τη λαμπάδα της, παρακολουθώντας και εκείνη τη λειτουργία από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Περιορισμένος αριθμός πιστών στάθηκε έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, στην πλατεία Μητροπόλεως με λαμπάδες προκειμένου να πάρουν το Άγιο Φως και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.

Κώστας Μπακογιάννης και Σία Κοσιώνη βρέθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη.

Την ίδια στιγμή, η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε για την Ανάσταση τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην οδό Ερατοσθένους, στο Παγκράτι προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή.

Με λαμπρότητα η Ανάσταση και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη η εικόνα και από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι πιστοί προσπάθησαν να κρατήσουν τις αποστάσεις στον προαύλιο χώρο των ναών την ώρα που εψάλετο το Χριστός Ανέστη.

Πλήθος κόσμου στον προαύλιο χώρο ναού της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Όταν ήχησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στις 21.00 για την Ανάσταση του Κυρίου, εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Τα βεγγαλικά απαθανάτισε η κάμερα του τοπικού μέσου voria.

Αρκετός κόσμος στις εκκλησίες της Πάτρας

Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την ακολουθία της Αναστάσεως, την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, στους ιερούς ναούς της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Αχαϊας.

Με μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους οι πιστοί σε εκκλησία στην Πάτρα

Φορώντας προστατευτικές μάσκες οι πιστοί παρακολούθησαν την λειτουργία της Αναστάσεως και πήραν το άγιο φως . Ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από εκατοντάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που ρίχθηκαν

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα