Αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος

Σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις. Σημειώνεται, ότι χθες (Δευτέρα) το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Θα έχουμε πόλεμο» υπογράμμισε με αφορμή τα τελευταία περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα Δημοκρατίας και όχι μόνο της αστυνομίας, ενώ σημείωσε ότι «το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες»

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ την ίδια στιγμή αυξήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι σε νυχτερινά καταστήματα, ενώ οι αρχές «χαρτογραφούν» τα πρόσωπα που εργάζονται στα καταστήματα και τους ρόλους τους. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, ο «χάρτης» της ελληνικής μαφίας περιλαμβάνει:

– 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

– Οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της GREEK MAFIA

– Δύο στρατόπεδα, 15 φατρίες και 8 υποομάδες

– 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικοί»

Σημειώνεται πως από το 2009 έως 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια (2017-2021) σημειώθηκαν 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες. Τους τελευταίους 5 μήνες υπήρξαν 5 δολοφονίες και την τελευταία 4ετία 14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα