

Η Λευκορωσία θα στείλει τα στρατεύματά της να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία, μόνο αν δεχθεί επίθεση, δήλωσε σήμερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο στη διάρκεια σπάνιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους από ξένα μέσα.
«Είμαι έτοιμος να πολεμήσω με τους Ρώσους από το έδαφος της Λευκορωσίας μόνο σε μία περίπτωση: αν ακόμη και ένας στρατιώτης εισέλθει στο λευκορωσικό έδαφος για να σκοτώσει τον λαό μου», τόνισε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.
«Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για όλους τους άλλους γείτονές μας», συνέχισε ο Λευκορώσος πρόεδρος. «Αν επιτεθούν στη Λευκορωσία, τότε η απάντηση θα είναι η πιο σκληρή. Η πιο σκληρή! Και ο πόλεμος τότε θα λάβει μια εντελώς διαφορετική τροπή», προειδοποίησε.
Η Λευκορωσία χρησιμεύει ως βάση μετόπισθεν για τα ρωσικά στρατεύματα στην εισβολή τους στην Ουκρανία. Στο έδαφός της είναι ανεπτυγμένοι Ρώσοι στρατιώτες και εξοπλισμός.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, το Κρεμλίνο πιέζει τον Λουκασένκο να συμμετάσχει στον πόλεμο, αλλά ο Λευκορώσος πρόεδρος μέχρι στιγμής αρνείται, παρά τη μεγάλη πολιτική και οικονομική εξάρτηση της χώρας του από τη Μόσχα.
Σήμερα ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η Ρωσία δεν του έχει ζητήσει ποτέ να συμμετάσχει στην εισβολή στην Ουκρανία. Εξάλλου πρόσθεσε ότι θα συνομιλήσει την Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στα τέλη Ιανουαρίου ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνησή του να διαπραγματευθεί τη δημιουργία κοινών κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία.
Στα μέσα Οκτωβρίου η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν ανακοινώσει τη σύσταση μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης, η οποία, σύμφωνα με το Μινσκ, έχει αποκλειστικά «αμυντική» αποστολή.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.