

Παρατηρούμε ότι όταν οι Τουρκοκύπριοι επιδεικνύουν βούληση για λύση του Κυπριακού ανοίγουν γι’ αυτούς οι πόρτες στις διεθνείς πλατφόρμες, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσίαση του βιβλίου των Καϊχάν Καράτζα και Δρ. Μεχμέτ Τσαγλάρ με τίτλο “Κύπρος: Ο οικογενειακός καβγάς της Ευρώπης”, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι συζητήσεις για την Κύπρο στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 1950-1974, όπως γράφει το philenews.com.
Σύμφωνα με την “Βατάν”, ο Ακιντζί είπε ότι μετά το δημοψήφισμα το 2004 είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προσθέτοντας ότι “κατά την περίοδο μετά τις προσπάθειες για το Σχέδιο Ανάν δεν κατέστη δυνατό να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Δεν έγιναν όλα που υποσχέθηκαν ειδικά οι θεσμοί της οι θεσμοί της Ευρώπης εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί”.
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι χαροποιεί το γεγονός ότι μετά το 2004 οι Τουρκοκύπριοι έχουν έστω και περιορισμένο δικαίωμα λόγου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πάρουν αυτό που δικαιούνται όχι μόνο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες.
“Πρέπει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό χωρίς να απομακρυνόμαστε από την βούληση για λύση, χωρίς να βαριόμαστε, χωρίς να κουραζόμαστε. Όταν απομακρυνόμαστε από την βούληση για λύση παρατηρήσαμε ότι εδραιώνεται η εκπροσώπηση των Ελληνοκυπρίων μόνων τους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένα παράδειγμα γι’ αυτό. Αυτό δεν είναι αποδεχτό”, ανάφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σχετικά Νέα
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Ζελένσκι: Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις, δεν έχει απαντήσει για τη συνάντηση με Πούτιν στη Κωνσταντινούπολη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας,.
Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας: «Η Ρωσία ευθύνεται για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysian Airlines το 2014 στην Ουκρανία»
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ρωσία ευθύνεται για την.